Photos

SCHIFF DESIGN

Verums-Björkeberga 3115

283 91 OSBY

Tel 073-942 36 31

E-post: thomas(at)schiffdesign.se

Jag började fotografera i början av sjuttiotalet, parallellt med mina naturvetenskapliga studier vid Lunds Universitet. Bodde då delvis utanför Hamburg med möjlighet att träffa många etablerade fotografer.


Som de flesta konstintresserade fotografer vid den tiden arbetade jag till största delen svartvitt. Det blev mycket tid i mörkrummet med filmframkallning och kopiering, vilket gav mig stor erfarenhet av bildkomposition och värdering av bildernas valörer. Med tanke på all den tid man fick lägga på varje bild så lärde man sig att välja noga innan man tog bilden.


Jag arbetade under första delen av sjuttiotalet som huvudlärare på KV:s Fotoskola i Lund och fick under den tiden möta många elever och kollegor med intresse för bilder

Jag har sedan varvat fotograferandet med måleri och grafisk design och bland annat formgivit många böcker, tidskrifter, affischer och annonser där jag delvis illustrerat verken med egna bilder.

Sen dök, med blandade känslor, den digitala tekniken upp och det blev ett helt annat sätt att arbeta. Allt går snabbare, ny utrustning och mörkrummet ersattes av arbete vid datorn.

Det jag dock kan konstatera är att jag har kvar en del från den analoga tiden - när andra tar hundra bilder, tar jag tio! Men den nya tekniken har öppnat enormt många nya möjligheter och fotograferandet har nått en ny vår.


Här presenterar jag ett urval av mina bilder fördelat på fyra teman; Natur, Varsamt förfall, Allmänt och Resor. Naturen har alltid legat mig varmt om hjärtat - jag bor ju mitt i den och inspireras dagligen av dess underbara skiftningar.

Careful decay emanerar framförallt från mitt måleri och grafiska arbetet och jag har, inte minst, fascinerats av temat "Varsamt förfall", huvudsakligen bilder från mina resor.

Att jag dessutom har med en flik med allmänna bilder beror i första hand på att jag nästan aldrig lämnar ytterdörren utan en kamera i handen.

Slutligen finns det en flik med Resor där jag redovisar ett utval bilder från mina resor. Ett flertal av dessa ingår i ett antal bildprogram som jag visar offentligt och som går att beställa.

Hoppas de visade bilderna kan vara till förnöjelse!

Copyright  © SCHIFF DESIGN